ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ -ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2024.

 



⚠️ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2024.


Ο Δήμος Αγράφων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, υπενθυμίζει σε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των χωριών και οικισμών του Δήμου, την υποχρέωσή τους να προβούν στον καθαρισμό των χώρων τους απομακρύνοντας κλαδιά, χόρτα και οποιαδήποτε άλλα υλικά, προκειμένου να αποφύγουμε ή να μειώσουμε τον κίνδυνο πυρκαγιών.


✅️ Η απόρριψη στο περιβάλλον με αδρανή και ογκώδη υλικά (μπάζα), απαγορεύεται ρητά και επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία.

Οι δημότες πρέπει να οδηγούν τα ογκώδη μπάζα και σκουπίδια, σε συγκεκριμένους χώρους αποκλειστικά αδειοδοτημένους για αυτό το σκοπό και να επικοινωνούν με τον Πρόεδρο της Κοινότητας ή με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.


✅️ Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη ρήψη αδρανών και ογκωδών υλικών σε ρέματα, δάση και άλλους χώρους που μολύνουν και περιβάλλον και χαλούν την όμορφη εικόνα του τόπου μας.


✅️ Ο καθαρισμός των οικοπέδων και των ακάλυπτων χώρων, βάση νόμων και διατάξεων, αποτελεί υποχρέωση όλων μας αλλά πάνω από όλα αποτελεί πράξη ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον και του συμπολίτες μας.


✅️ Οφείλουμε να κρατήσουμε τον Δήμο μας καθαρό και ασφαλή ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιάς και των επιπτώσεων της.


✅️ Ως Δήμος ευελπιστούμε στην καλή συνεργασία και στην άμεση ανταπόκριση των συνδημοτών μας .


‼️ Για διευκρινήσεις/πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο ☎️22373 51310 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ωρες 7.30-15.00.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στο πένθος ξανά η αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας

Στο Καρπενήσι η Σία Κοσιώνη

Μηνύσεις για λαθροθηρία ζαρκαδιών στην Ευρυτανία