Θάνατος βρέφους στην Πτολεμαΐδα: "Ήταν κρύο και χλωμό, δεν έκλαιγε και δε μιλούσε" - Το έστειλαν σπίτι του δύο φορές

 


Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πτολεμαΐδα μετά τον ξαφνικό θάνατο του 15 μηνών μωρού που "έσβησε" από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Για το θάνατο του βρέφους έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ορθά οι γιατροί που το είχαν εξετάσει στα εξωτερικά ιατρεία δύο φορές, έκριναν σωστά και το έστειλαν στο σπίτι του, με οδηγίες προς τους γονείς για την αντιμετώπιση της κατάστασής του.

Και αυτό γιατί όπως μετέδωσε ο Σκάι, ότι το παιδί είχε επιβαρυμένη υγεία και ήταν σε ανοσοκαταστολή.

Οπως έγινε γνωτό το παιδί εμφάνισε υψηλό πυρετό. Οι γονείς του το πήγαν στο νοσοκομείο την Πρωτοχρονιά και αφού το εξέτασαν οι γιατροί, διέγνωσαν ότι ήταν θετικό στη γρίπη και αρνητικό στον κορονοϊό.

Όμως δεν έκριναν απαραίτητη τη νοσηλεία του και τους συνέστησαν να επιστρέψουν στο σπίτι και να του χορηγήσουν αντιπυρετικό. Ωστόσο ο πυρετός δεν υποχώρησε.


Μια μέρα μέτα, στις 2 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ, το παιδί ανέβασε 40 πυρετό και έκανε εμετό. Οι γονείς του πήγαν ξανά στο νοσοκομείο, αφού η κατάστασή του δεν ήταν καλή. Εισήχθη στο νοσοκομείο με ωχρότητα, κρύα άκρα, κακή κυκλοφορία, απύρετο, δεν έκλαιγε και δε μιλούσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα.

Μέσα στις επόμενες ώρες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία και κατέληξε μετά από τέσσερις ώρες.

Από τη νεκροψία που διενεργήθηκε από την ιατροδικαστή Χρήστο Κραβαρίτη προέκυψε ότι το παιδί "έφυγε" από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στο πένθος ξανά η αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας

Στο Καρπενήσι η Σία Κοσιώνη

Μηνύσεις για λαθροθηρία ζαρκαδιών στην Ευρυτανία