ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτοί είναι οι έξι μνηστήρες για το οδικό έργο Λαμία-Καρπενήσι αξίας 200 εκατ. ευρώ

 

Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat-ΑΚΤΩΡ), Χρήστος Ιωάννου (ΑΒΑΞ), Αθανάσιος Σίψας (ΕΚΤΕΡ), Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Interkat)



Σύμφωνα με πολύ καλά ενημερωμένες πηγές τα ενδιαφερόμενα σχήματα είναι τα κάτωθι:


ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (ΤΕΡΝΑ Α.Ε)

Mytilineos (METKA)-ΑΚΤΩΡ

ΑΒΑΞ

Δομική Κρήτης-ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ-ΤΕΝΑ

ΟΔΟΣ ΑΤΕ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.-ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε.-ΕΡΓΟΔΟΜΙΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

TRACE-ΤΕΚΑΛ Α.Ε.-ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ

Το έργο

Το Λαμία – Καρπενήσι που δημοπρατήθηκε σήμερα μαζί με το Ιωάννινα-Κακαβιά ήταν ένα από τα δύο έργα που είχαν κολλήσει λόγω των προσφυγών των ανερχόμενων δυνάμεων των κατασκευαστών της έκτης τάξης, δηλαδή της κοινοπραξίας Δομική Κρήτης-ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ-ΤΕΝΑ με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να έχει ματαιωθεί και επαναπροκηρυχθεί τουλάχιστον δύο φορές


Αναλυτικότερα το υπο δημοπράτηση έργο αφορά το τμήμα Παλαιοκώμη-Τύμφρηστος. Η αξία του έχει οριστεί στα 200 εκατ. Ευρώ και το έργο αφορά στην κατασκευή ενός άξονα μήκους 30 χλμ.


Η κατασκευή θα διαρκέσει 54 μήνες, αλλά ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο περισσότερο για την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό συμβαίνει καθώς η διαγωνιστική διαδικασία διαφέρει από αυτή του Ιωάννινα-Κακαβιά.


Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρξουν δύο στάδια με το πρώτο να είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια το υπουργείο θα περάσει από «κόσκινο» τα σχήματα που υπέβαλαν φάκελο για να καταλήξει στα τελικά έξι που θα κληθούν να δώσουν τις προσφορές τους.



Πηγή: mononews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στο πένθος ξανά η αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας

Στο Καρπενήσι η Σία Κοσιώνη

Μηνύσεις για λαθροθηρία ζαρκαδιών στην Ευρυτανία