Αποκάλυψη μνημείου πεσόντων της κοινότητας Τριποτάμου Ευρυτανίας.

 


Με μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην τοπική Κοινότητα Τριποτάμου την 1 Σεπτεμβρίου 2023, τιμήθηκαν οι ήρωες πεσόντες της συγκεκριμένης κοινότητας κατά την διάρκεια των πολέμων τού 1821 της Μικράς Ασίας και του 1940.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την αποκάλυψη του νέου ανεγερθέντος μνημείου από τον αντιδήμαρχο Αγράφων Παναγιώτη Γκορόγια και τον πρόεδρο της Κοινότητας Τριποτάμου Αθανάσιο Βασιλείου.



Στην συνέχεια ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση από τους πατέρες Ευάγγελο Φεγγούλη και Βασίλειο Ρεσίτη, καθώς έγινε και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου μας.

Εν συνεχεία και κατόπιν της κατάθεσης των στεφάνων απεύθυναν χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κος Αριστείδης Τασιός και ο δήμαρχος Αγράφων κος Αλέξης Καρδαμπίκης.




Στο τέλος τον λόγο είχε τον λόγο ο ιερέας Ευάγγελος Φεγγούλης, συγγραφέας, ιστορικός θεολόγος και αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγραφιωτικων χωριών,ο οποίος καθήλωσε με την αναφορά του τους παρευρισκομένους καθώς αναφέρθηκε στην ιστορία του τόπου και την σημασία, το να θυμόμαστε μην ξεχνάμε και να τιμάμε.

Την εκδήλωση συντόνισε η αντιδήμαρχος Αγράφων κα Ηρώ Νταλαφουρα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι συγγενείς των θυμάτων, κάτοικοι του χωριού, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κος Αριστείδης Τασιός, ο δήμαρχος Αγράφων κος Αλέξης Καρδαμπίκης, οι αντιδήμαρχοι Αγράφων κος Παναγιώτης Γκορόγιας, κα Ηρώ Νταλαφουρα και ο πρόεδρος της κοινότητας Τριποτάμου Αθανάσιος Βασιλείου.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στο πένθος ξανά η αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας

Στο Καρπενήσι η Σία Κοσιώνη

Μηνύσεις για λαθροθηρία ζαρκαδιών στην Ευρυτανία