Μηχανικός αυτοκινήτων έφτιαξε το χωριό των Φλίνστοουνς στην Καρδίτσα και οι τουρίστες κάνουν ουρά

 Στους πρόποδες των Αγράφων, δίπλα στον ποταμό Πάμισο, εκεί όπου οι νεράιδες και οι νύμφες συναντούσαν τον Απόλλωνα και τον Πάνα, βρίσκεται ένας μικρός παράδεισος


Όταν πριν αρκετά χρόνια ο Δημήτρης Σταμούλης ξεκίνησε να υλοποιεί το όραμά του στο χωριό Δρακότρυπα όπου γεννήθηκε, λίγο έξω από το Μουζάκι, όλοι τον έλεγαν «τρελό». Ο κυρ Δημήτρης όμως, απλά έκλεισε τα αυτιά του και έκανε το όραμα του πραγματικότητα. Μια «παραμυθένια» πραγματικότητα, που όμοια της δύσκολα θα βρει κάποιος παγκοσμίως. Και όλα, με λεπτομέρεια μέχρι και το τελευταίο φωτάκι.



Με επιρροές από κινούμενα σχέδια, έφτιαξε έναν οικισμό 40 στρεμμάτων δίπλα από ποτάμι, με σπιτάκια που θυμίζουν τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Φλίνστοουνς», βάζοντας μέσα και δεκάδες ελάφια, αλογάκια πόνυ, στρουθοκάμηλους, κοτούλες, λαγούς, κουνέλια, παγόνια και τον γαιδαράκο μασκότ του μαγικού χωριού!



Η Αμερική και η απόφαση για επιστροφή στον τόπο γέννησης…

Ο Δημήτρης Σταμούλης έφυγε στα 17 του ως μετανάστης στην Αμερική. Εκεί σπούδασε μηχανικός αυτοκινήτων, έκανε μια πετυχημένη οικογένεια αλλά και επιχείρηση, όμως 25 σχεδόν χρόνια μετά, αποφάσισε να γυρίσει στο χωριό που γεννήθηκε μαζί με την οικογένειά του. Και έβαλε σχεδόν αμέσως το σχέδιο για την υλοποίηση του οράματος του μπροστά.












Πηγή: dinfo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στο πένθος ξανά η αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας

Στο Καρπενήσι η Σία Κοσιώνη

Μηνύσεις για λαθροθηρία ζαρκαδιών στην Ευρυτανία